4×5″ Grootformaat

Deze basiscursus is bedoeld als introductie voor grootformaat fotografie. Basiskennis van sluitertijd en diafragma is voor deze cursus vereist. 4×5” / technische camera’s met lenzen worden verzorgd.

Er wordt gewerkt in duo’s met maximaal 4 deelnemers.

Volgende cursus:

Geen evenementen gevonden.

We beginnen deze workshop met een korte introductie. Wat is er zo uniek aan de werkwijze? Wat zijn de voordelen, de nadelen, de mogelijkheden en de redenen voor het werken op vlakfilm? Ook geven we een overzicht van fotografen die gebruik maken van een Technische Camera voor het maken van hun werk. Hierna gaan we zelf aan de slag. Uiteraard is er veel ruimte voor vragen, zowel technisch als inhoudelijk.

De keuze voor de foto’s is vrij. Je kunt bijvoorbeeld een portret maken van elkaar, een architectuurfoto- en een close-up detail. Voor deze cursus werken we met zwart/wit papier-negatieven.

10:00 – Introductie.

10:15 – Kennismaking en uitleg van een de camera en verstellingen.

10:45 – Cassettes laden.

11:00 – Korte pauze (neem wat te eten mee) / overleg duo’s

11:30 – Op pad! Fotograferen gebeurt rondom het terrein of in de Havenloods- wil je op een specifieke plek fotograferen in de buurt, dan kijken of dit mogelijk is.

14:00 – Terugkeer en nabespreking, wat heb je geprobeerd, wat viel je op en waar liep je tegenaan?

14:30 – Ontwikkelen van de negatieven en contact afdrukken maken.

15:00 – Bekijken en bespreken van de resultaten.

De prijs voor deze cursus is € 150,- per persoon. Om deel te nemen aan een cursus hoef je geen lid te zijn.

Cursussen gaan door bij minimaal twee cursisten. Wanneer er niet genoeg deelnemers zijn wordt de Doka vrijgegeven voor zelfstandig werken. Wil je een cursus volgen? Schrijf je dan in voor een van de data in onze onderstaande lijst.

Wil je deze cursus met twee of meer personen volgen? Dan kun je ook een datum voorstellen.

Heb je een vraag over deze cursus? Neem dan contact op met Maarten via contact@maartenboswijk.com

Je kunt je inschrijven voor de eerdergenoemde cursusdata. Een datum voor deze cursus wordt momenteel ook gepland wanneer genoeg geïnteresseerden zich hebben aangemeld.

A webform by Podio – click here to get yours