Cursussen

Wil je op de hoogte gehouden worden van de opening van de nieuwe doka zorg dan dat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief via cafu.nl/nieuwsbrief.

We bieden beginnerscursussen aan om te leren werken in de doka. Om hier aan deel te nemen hoef je geen lid te zijn.
De prijs voor een beginnerscursus is  €50  per persoon per cursus.

We bieden ook een cursus Technische Camera aan, deze is alleen voor  doka leden. Ben je nog geen lid dan kun dat hier worden.

Beginnerscursus foto’s afdrukken
Leer je eigen zwart-wit foto’s afdrukken in de doka van CAFU. Begin de mogelijkheden te leren van je eigen foto af te drukken. Hierna kan je als het goed is zelfstandig je foto’s afdrukken. Je gaat proefstroken afdrukken om achter de belichtingstijd te komen, een contactafdruk maken van je rolletje en een vergroting maken van één van je negatieven. Je neemt je eigen ontwikkelde negatieven (35 mm of 120 rolfilm) mee. Het papier waarop afgedrukt wordt zit bij de cursus inbegrepen (6 vellen van 25 x 30 cm). Meer vellen kunnen per vel ter plekke gekocht worden.

Beginnerscursus film ontwikkelen
Leer je eigen zwart-wit film ontwikkelen in de doka van CAFU! Begin met de mogelijkheden te leren van film ontwikkelen. Hierna kan je als het goed is zelfstandig je film ontwikkelen. Je gaat in het donker op de tast je eigen film inspoelen, ontwikkelen, stoppen en fixeren. Wat dat allemaal is leren we je in een rustig tempo.
Je moet wel een zelf volgeschoten zwart-wit filmpje meenemen (35 mm of 120 rolfilm, aangeraden wordt 35 mm). Gebruik hiervoor je eigen camera zodat je direct weet of je camera het doet. Neem je camera ook mee, je weet maar nooit!

De cursussen starten om 10:00 uur en duren ongeveer tot 16:00 uur, afhankelijk van hoe het gaat.

Cursussen volgen in de DOKA (Filmontwikkelen en/of Foto’s afdrukken)

Wil je een cursus volgen schrijf je dan in voor een van de data in onze onderstaande lijst.
Cursussen gaan door bij minimaal twee cursisten. Verder dient een cursus op een zaterdag uiterlijk de zondag voor de cursusdag geboekt te zijn. Indien er op dat moment nog geen boeking voor een cursus is kan die zaterdag worden vrijgegeven voor zelfstandig werken.

Neem contact op met de dokabeheerder via het formulier en je krijgt spoedig bericht wanneer je de cursus kunt volgen.

Cursusdata

Woensdag 18-Mar Film ontwikkelen
Zaterdag 21-Mar Afdrukken
Woensdag 25-Mar Film ontwikkelen
Woensdag 1-Apr Afdrukken
Zaterdag 4-Apr Film ontwikkelen
Woensdag 8-Apr Film ontwikkelen
Woensdag 15-Apr Afdrukken
Zaterdag 18-Apr Afdrukken
Woensdag 22-Apr Film ontwikkelen
Woensdag 29-Apr Afdrukken
Zaterdag 2-May Film ontwikkelen


A webform by Podio