Kleur

In deze cursus leer je zelf kleur negatieven (C41) ontwikkelen, en gaan we aan de slag met het maken van kleurenafdrukken (RA4). Let op: (E6) positief film is hiervoor niet geschikt. In tegenstelling tot bij het maken van zwart-wit prints, werk je in een compleet donkere ruimte. Je kunt zowel 35mm, middenformaat als 4×5″ vlakfilm film meenemen voor deze cursus.

Ervaring met het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit film is bij deze cursus handig. Neem een vol te ontwikkelen rolletje kleurenfilm mee, en eventueel al ontwikkelde negatieven die je wilt gebruiken voor het maken van een afdruk. De dag ziet er ongeveer zo uit:

10:00 – Introductie

10:20 – Ontwikkelen C41 kleurenfilm film

11:00 – Drogen film / basis uitleg papierontwikkelen

11:15 – Korte pauze (neem wat te eten mee), wij zorgen voor thee of koffie

11:45 – We maken een contactafdruk, en de eerste teststrookjes

12:00 – 16:00 Afdrukken!


De prijs voor deze cursus is € 150,- per persoon. Om deel te nemen aan een cursus hoef je geen lid te zijn.

Chemie voor het ontwikkelen van je filmrolletje wordt verzorgd. Inbegrepen bij de cursus zijn teststrookjes en 20x25cm (8×10″) kleurenpapier.

Cursussen gaan door bij minimaal twee cursisten. Wanneer er niet genoeg deelnemers zijn word de Doka vrijgegeven voor zelfstandig werken.

Heb je een vraag over deze cursus? Neem dan contact op met Maarten via contact@maartenboswijk.com.

Wil je een cursus volgen? Schrijf je dan in voor een van de data in onze onderstaande lijst, vermeld hierbij welk formaat film je wilt ontwikkelen/afdrukken. Ben je met z’n tweeën, dan kun je zelf een aantal data voorstellen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de cursusdata? Stuur een mailtje en je krijg bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn.

Cursusdata

April 2023

maandag 10 april

Cursus Ontwikkelen en afdrukken Kleur

Vol

A webform by Podio – click here to get yours