Kleur

In deze cursus leer je zelf kleur negatieven (C41) ontwikkelen, en gaan we aan de slag met het maken van kleurenafdrukken (RA4). Let op: (E6) positief film is hiervoor niet geschikt. In tegenstelling tot bij het maken van zwart-wit prints, werk je in een compleet donkere ruimte. Je kunt zowel 35mm, middenformaat als 4×5″ vlakfilm film meenemen voor deze cursus. De kosten inclusief alle chemie en papier voor de cursus zijn €175,- per persoon.

Juli 2024

dinsdag 16 juli

Cursus Ontwikkelen en afdrukken Kleur 3p

Nog 1 plek beschikbaar

Ervaring met het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit film is bij deze cursus handig, maar niet vereist. Neem een vol te ontwikkelen rolletje kleurenfilm mee, en al ontwikkelde negatieven die je wilt gebruiken voor het maken van een afdruk. De dag ziet er ongeveer zo uit:

10:00 – Introductie

10:20 – Zelf ontwikkelen C41 kleuren film

11:00 – Drogen film / basis uitleg papierontwikkelen/processor

11:15 – Korte pauze (neem wat te eten mee), wij zorgen voor thee of koffie

11:45 – We maken een contactafdruk, en de eerste teststrookjes

12:00 – 16:00 Afdrukken! We bespreken verschillende afdruktechnieken en je leert kleuren effectief te corrigeren.

Chemie voor het ontwikkelen van je filmrolletje wordt verzorgd. Inbegrepen bij de cursus zijn alle benodigde chemie en teststrookjes en papier. Wee drukken af op 24x30cm Fuji DPII Matte of Glossy papier.

Cursussen gaan door bij minimaal twee cursisten. Wanneer er niet genoeg deelnemers zijn word de Doka vrijgegeven voor zelfstandig werken. Wil je de cursus volgen met twee of meer mensen dan kun je zelf een aantal data voorstellen.

Heb je een vraag over deze cursus? Neem dan contact op met Maarten via contact@maartenboswijk.com.

Wil je een cursus volgen? Schrijf je dan in voor een cursus uit bovengenoemde data, vermeld hierbij welk formaat film je wilt ontwikkelen/afdrukken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de cursusdata? Stuur een mailtje en je krijgt bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

A webform by Podio – click here to get yours