Zwart Wit

Wij zijn verplicht een gezondheidscheck te doen voorafgaande aan het bezoek. Kunt u een van de volgende vragen met ‘Ja’ beantwoorden, annuleer dan de afspraak:

– Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 °C)?
– Heeft u op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
– Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
– Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
– Bent u in quarantaine omdat: u met iemand in nauw contact bent geweest bij wie het coronavirus is vastgesteld? U bent teruggekomen uit een COVID-19-risicogebied?
– Bent u gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de doka zorg dan dat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief via cafu.nl/nieuwsbrief.

We bieden cursussen aan om te leren werken in de doka. Je kunt leren om zwart/wit negatieven en kleurnegatieven te ontwikkelen en af te drukken. Daarnaast kun je ook fotogrammen maken in de doka.

Om hier aan deel te nemen aan een cursus hoef je geen lid te zijn.
De prijs voor een beginnerscursus is  €50  per persoon per cursus.

Als je na een cursus gebruikt wilt blijven afdrukken in de doka moet je lid zijn.

We bieden ook een cursus Technische Camera aan, deze is alleen voor  doka leden. Ben je nog geen lid dan kun dat hier worden.

Zwart/Wit film ontwikkelen
Leer je eigen zwart-wit film ontwikkelen in de doka van CAFU! Begin met de mogelijkheden te leren van film ontwikkelen. Hierna kan je als het goed is zelfstandig je film ontwikkelen. Je gaat in het donker op de tast je eigen film inspoelen, ontwikkelen, stoppen en fixeren. Wat dat allemaal is leren we je in een rustig tempo.
Je moet wel een zelf volgeschoten zwart-wit filmpje meenemen (35 mm of 120 rolfilm, aangeraden wordt 35 mm). Gebruik hiervoor je eigen camera zodat je direct weet of je camera het doet. Neem je camera ook mee, je weet maar nooit!

Zwart/Wit foto’s afdrukken
Leer je eigen zwart-wit foto’s afdrukken in de doka van CAFU. Begin de mogelijkheden te leren van je eigen foto af te drukken. Hierna kan je als het goed is zelfstandig je foto’s afdrukken. Je gaat proefstroken afdrukken om achter de belichtingstijd te komen, een contactafdruk maken van je rolletje en een vergroting maken van één van je negatieven. Je neemt je eigen ontwikkelde negatieven (35 mm of 120 rolfilm) mee. Het papier waarop afgedrukt wordt zit bij de cursus inbegrepen (6 vellen van 25 x 30 cm). Meer vellen kunnen per vel ter plekke gekocht worden.

De cursussen starten om 10:00 uur en duren ongeveer tot 16:00 uur, afhankelijk van hoe het gaat.

Cursussen volgen in de DOKA (Filmontwikkelen en/of Foto’s afdrukken)

Wil je een cursus volgen schrijf je dan in voor een van de data in onze onderstaande lijst.
Cursussen gaan door bij minimaal twee cursisten. Verder dient een cursus op een zaterdag uiterlijk de zondag voor de cursusdag geboekt te zijn. Indien er op dat moment nog geen boeking voor een cursus is kan die zaterdag worden vrijgegeven voor zelfstandig werken.

Neem contact op met de dokabeheerder via het formulier en je krijgt spoedig bericht wanneer je de cursus kunt volgen.

Cursusdata

Geen evenementen gevonden.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus willen wij u informeren over het hygiëne protocol dat wij hanteren in de donkere kamer:

Hygiëne Protocol

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar in de doka en in het gebouw.
 • Was uw handen direct bij binnenkomst in het gebouw.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de doka. Face shield is ook toegestaan.
 • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
 • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt:
  • neusverkoudheid,
  • loopneus,
  • niezen,
  • keelpijn,
  • lichte hoest,
  • verhoging (tot 38°C) of koorts.
  • Blijf ook thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten.

A webform by Podio – click here to get yours